I ulike sjatteringer av blått og rødt var det godt å se den brune horde i Sarpsborghallen. Haga stilte med 5 lag i årets Olavscup. Både på banen og på overnattingsstedet gjorde de brune seg bemerket, i positiv forstand. Det var en spent gjeng med både spillere, trenere, foreldre og søsken som tok turen til Sarpsborg 4. mai. Selv om håndball er viktig, så er det samholdet på tvers av lagene som er hovedfokus. Stemningen var god kl 07:00 om morgenen og kl 23:00 på kvelden. Haga stilte med følgende lag:

J12: en herlig gjeng med jenter født i 2005 og 2006 stilte i Jenter 12 års klassen. Disse jentene møtte gode jentelag, men de holdt humøret oppe og klarte å ha fokus på de tingene de gjorde bra. Dette er jentert som innehar mange gode kvaliteter med som ikke helt har troen på dette selv.  På tross av tap i alle kampene var stemningen god.

"Ekte styrke kommer ikke fra å vinne. Slitet du må gjennomgå, gir det styrke. Når du går gjennom harde prøvelser og likevel bestemmer det for å klare det - DET er styrke!".

G11: på grunn av få påmeldte lag i G11, ble guttene flyttet opp en klasse. Guttene klarte å bite godt fra seg mot gutter som var både 1 og 2 år eldre. Dette laget har gjennom seriespillet vist at de holder et godt nivå i egen aldersklasse. Dessverre så spilte gutta de innledende kampene i en annen hall. Søndag morgen startet derimot i Sarpsborghallen med semifinale i B-sluttspillet mot Holmlia. Det var et fyrverkeri både på banen og på tribunen, og Hagagutta klarte å ro seieren i land. I Finalen måtte de derimot se seg slått.

G10: Haga sitt gutter 10 lag fikk spille i 2 klasser, flere fikk lov til å prøve seg sammen med gutter 11. De tok utfordringen på strak arm og leverte her også. Det var 4 fartsfylte kamper i G10-klassen med godt spill både på banen og i mål. Et lag som hele tiden viser fremgang.

J10 og J9: 12 spente spillere reiste nedover og skulle stille med to lag. Det var nok spilling for de yngste jentene som måtte spille på begge lag. Dette er jenter som er vant til å vinne mens de nå gikk på noen tap i begge klasser. De fikk vist frem godt samspill både i angrep og i forsvar. Jentene var helt enige om at nå visste de hva vi skulle øve på så de er klare til seriestart til høsten.

Haga sin håndballgruppe har valgt Olavscupen som den faste cupen de eldste lagene skal reise på, og det er ikke uten grunn. Det er en kompakt cup med godt sportslig og sosialt opplegg. Og spillerne ble kjent med spillere fra andre klubber og på tvers av lagene i egen klubb.

Mens spillere og trenere sov på skole, var det mange foreldre og søsken som var med nedover og sov på Utne Campingplass i nærheten. Her var det sosialt samvær på tvers av spillergruppene, med grilling og spontan håndballkamp. Stemningen var god og det var en fornøyd foreldregruppe som ankom Sarpsborghallen både lørdag og søndag. Evalueringen av cupen viser at dette er et arrangement som frister til gjentagelse, og at det helt sikkert blir å finne flere brune og hvite også neste år.