Tekst: Trond Rasmussen Bilde: Blaker Sparebank

- Klubben er særdeles fornøyd med å ha landet en god sponsoravtale med Blaker Sparebank, forteller leder Thomas Håkonsen i Haga IF.

- Avtalen vil bidra til at Haga IF også i fremtiden kan tilby barn og unge et variert og godt tilbud innen flere idretter. Det betyr mye for oppvekstmiljøet på Haga og Auli, konstaterer han.

Også i banken er man glade for muligheten til å spytte friske penger inn i klubbkassa.

- Først og fremst er vi stolte over å kunne gå inn som generalsponsor for en klubb som Haga, en klubb som i over 100 år har betydd så mye for lokalsamfunnet, forteller markedssjef Lars Eugen Andresen i Blaker Sparebank.

Han peker på at banken i en årrekke har sponset håndballen på Haga, og at de ikke trengte betenkningstid da Haga IFs leder tok kontakt med spørsmål om banken ønsket å stille som hovedsponsor.

Det er bedre både for oss og for klubben at Haga har én hovedsponsor for hele idrettsforeningen. Det gjør det enklere for banken i forhold til markedsføring av virksomheten vår, i tillegg til at det gir et mer dynamisk samarbeid, sier Andresen.

Partene har tegnet en treårskontrakt, med en grunnsum i bunn av avtalen basert på antall medlemmer i klubben. I tillegg har klubb og bank blitt enige om at for hvert medlem i Haga som bytter bank og forsikring til Blaker Sparebank, skal en gitt sum automatisk tilfalle klubben.

- Det betyr at hvis du som Haga-patriot bytter bank til oss, så støtter du samtidig klubben i ditt hjerte. Vi har nemlig forpliktet oss til å overføre en pengesum per nye inngåtte avtale – for eksempel går 1500 kroner til Haga IF per nye boliglånskunde. Hvis vi og klubben klarer å markedsføre avtalen på en god måte, kan det ligge mye penger for Haga IF her. Jeg skal i hvert fall gjøre mitt beste for at Haga skal tjene mest mulig på samarbeidet, lover markedssjefen.

Hvorfor var det så lett for Blaker Sparebank å stille opp når dere fikk spørsmålet?

- Vi har et ønske om at deler av overskuddet vårt skal tilbakeføres til kultur- og idrettsaktiviteter for barn og unge i Nes og Sørum. Det er veldig mange barn på Haga og på Auli som er medlemmer av Haga IF. Inntrykket mitt er at dugnadsarbeidet i klubben er på topp, at mange stiller opp som trenere og frivillige og at samholdet er godt. Det er lett å se at både spillere og trenere er stolte av klubben. Det er verdier vi setter i høysetet, forklarer Andresen.

- Banken håper flere lokale velger oss og at så mange som mulig velger å bli litt lenger i Haga. Vårt håp er at Haga klarer å rekruttere enda flere utøvere og frivillige som ønsker å bidra til det som faktisk er det viktigste - at alle barn har et tilbud i nærmiljøet.