Søndag 4. mars dro Hagaguttene på besøk til den nye hallen til Fet IL, nemlig Eika Arena. Gutta virket litt trøtte og slitne, og vi prøvde å få opp "spiriten" under oppvarmingen, uten at det ble det helt store tenningsnivået til kampstart.

Lagene spilte ganske jevnt, men det ville seg ikke for bruntrøyene når det gjaldt å score mål. Forsvaret var bra, gutta møtte motspillerne godt ute, og bakerst var det mange redninger fra keeper. Vi slapp inn kun 3 mål i første omgang, og det er veldig bra etter 15 minutter. Framover derimot var avslutningene for dårlig, kombinert med at Fet hadde en god keeper. Hagaguttene måtte gå til pause uten en eneste scoring.

Pausepraten ble enkel - fortsett den gode jobben bakover. Framover var det fokus på konsentrasjon i pasninger og skudd, samt at vingene måtte kjøre langt flere kantoverganger. Men 2. omgang ble dessverre ikke særlig bedre framover, og det gikk over 9 minutter før vi fikk en scoring. Bakover fikk vi flere imot, og det endte med 9-3 seier til Fet. 

Alle kamper inneholder noe positivt uansett resultat, og det som var bra i denne kampen, var at alle på laget hadde minst 2 skuddforsøk. De fleste hadde 3-5 skudd, og det er moro at alle tar ansvar og prøver, når det butter imot.

 *

Søndag 11. mars var det hjemmekamp mot EIF i Neshallen. På onsdag hadde guttene spilt treningskamp mot Hagas J9 og J10, og der hadde de fart på beina, og fikk til mye av det vi trener på. Nå var det bare en ting å gjøre - nemlig å ta med det gode treningsspillet inn i seriekampen. Vi vet at gutta kan, det gjenstår bare å få det ut i kamp.

Nok en gang var forsvaret vårt bra, samtidig som skuddene ble for lite presise. Det gikk over 10 minutter før noen av lagene scoret mål. Sisteskansen til Haga, Marius, reddet en straffe i de første minuttene. Han stod en kjempegod kamp. Haga derimot, klarte å score på begge sine straffer i kampen. EIF scoret det første målet, mens Haga fulgte på med scoring. Begge lagene scoret hvert sitt mål etter det, og det stod 2-2 til pause.

Det ble en like jevn 2. omgang, og ingen av lagene ledet med mer enn 1 mål. Da det var igjen 30 sekunder av 2. omgang, og det stod 5-6 på tavla, tok Hagatrenerne timeout. Gutta fikk beskjed om å spille sikre pasninger, og vente til de hadde en god mulighet før skudd. Det fulgte de til punkt og prikke; Benjamin utlignet i siste sekund, og fastsatte resultatet til 6-6.

Det ble annulert flere mål begge veier, så resultatet kunne blitt et annet, men gutta var fornøyd over å ha klart uavgjort. Og som en av de sa i garderoben; sist tapte vi, nå ble det uavgjort, neste gang blir det seier.

Vi trenerne er ikke så opptatt av resultatet, men håper guttene neste gang klarer å få til enda mer av det de viser på trening, for vi vet at de kan mye mer enn de har vist i de siste kampene.

Det positive denne gangen, var at guttene hadde mer fart i spillet. Og de gikk mye mer rett på mål, både med finter og gjennomløpinger, og skudd utenfra.