Lørdag 24/11 var det 4 spente håndballgutter og 2 voksne som satte kursen mot Polen og litt håndballmoro. Klokken 07:00 avgangen var kanskje i tidligste laget, men alle kom med.  Etter ankomst Warszawa så var det bare å hente leiebilen og kjøre de 160 km sørover mot Kielce. Hovedatraksjonen på turen var herrekampen i Champions League mellom hjemmelaget PGE VIVE Kielce (vinner 2016) og bortelaget Barcelona (vunnet denne turneringen hele 8 ganger). 

Etter ankomst Kielce var det bare en kjapp innsjekk. Litt hvile og mat før man dro til Legionow Hall Kielce hvor kampen skulle finne sted. Hallen har en kapasitet på 6.500 tilskuere, og er alltid stappafull til disse kampene.

Hagagutta var ikledd sine brune overtrekksdresser og ble virkelig lagt merke til der de satt på rad 1 rett bak spillerbenken!  Resten av hallen bestod for det meste av gult og blått, så det brune syntes ekstra godt. Ikke minst på TV! 

Kampen ble et fyrverkeri av en håndballkamp. Hjemmelaget er trenet av tidligere storspiller Talant Dutsjebajev, og det kryr av verdensstjerner på begge lag.  Barcelona toppet denne CL-pulja, 2 poeng foran Kielce.  Men i denne kampen var det klasseforskjell.  Spanjolene var rett og slett et nummer for store for vertene og vant med kalas-sifrene 42-36.  Tenk den følelsen av å ha scoret 36 mål, men enda tapt med 6.....

Men dette ble en opplevelse Hagagutta kommer til å huske resten av livet uansett. 

På søndag ble det dessverre ingen trening med Kielce's 12-åringer, da de var opptatt med seriekamper.  Isteden gikk dagen til noen timer med  bowling og laser-game. 

Mandag 26/11 var det hjemreise, men først tok vi turen ned til PGE VIVE Kielce's klubbkontor for å se på alle pokalene deres.  Fikk også både se, ta og holde Champions League Trofeet fra 2016.

På kontoret var vi så heldige å treffe klubbdirektøren. Han hadde, som så mange andre, sett oss i hallen lørdagskvelden og lurte på hvor vi kom fra. Trodde vi var fra Nederland. Hadde en lengre samtale med ham, og det endte med at han inviterte oss ned på besøk til neste år. Var veldig interessert slike utvekslingsbesøk. Da kunne vi trene sammen med deres junioravdeling, og kanskje spille en miniturnering.  

Sen ankomst Gardermoen mandag kveld gjorde ingenting, det var nok 4 trøtte men fornøyde gutter som våknet neste morgen. Første spørsmål på treninga var "når skal vi tilbake".   

Håndball er topp.