Reglement for 6 års serien

1. Antall spillere

Spillere kan byttes inn når som helst (flygende bytter). Det benyttes tre spillere på hvert lag samtidig. Kampene spilles uten keeper.
Det anbefales en spillertropp på fem spillere.

2. Ekstra spiller i treer, femmer og sjuer

Når differensen i en kamp blir fire mål, kan det laget som ligger under sette inn en ekstra utespiller. Dersom differansen reduseres til tre mål, går man tilbake til like mange spillere. Det kan ikke settes inn mer enn en ekstra spiller selv om differansen blir mer enn fire mål. Lagleder/Trenere har ansvar for at dette overholdes.

3. Spillets begynnelse / slutt

Hjemmelaget starter med ballen i første omgang. 2x10min / 5 pause – (av erfaring spiller vi 2x12 min – da pausen kan bli for lang. Felles start /stopp fra sekreteriatet. Etter kampen er det fair play hilsen!

4. Ballen i og ute av spill

Ballen er ute av spill når hele ballen er utenfor mållinjen, sidelinjen eller når dommeren har stoppet spillet.

5. Når mål gjøres

Når hele ballen har passert målstreken er det mål.
Etter godkjent scoring settes spillet i gang fra midten av det laget som ikke scoret målet. Det kan ikke gjøres mål direkte fra avspark.

6. Frispark

Alle frispark er indirekte.
Det dømmes ikke straffespark.
Målspark, avspark og innspark er indirekte.
Motstanderen må være minst 3 meter fra ballen ved målspark, avspark, innspark, frispark og dropp.

Det dømmes ikke straffespark i treerfotball.

7. Innkast

I treerfotball er det ikke innkast, men innspark.

8. Målspark

Målspark tas hvis hele ballen går ut over mållinjen utenfor målet. Målspark tas inntil én meter ut fra mållinjen.

9. Hjørnespark

Det er ikke hjørnespark i treerfotball.
Uansett hvem som sparker ballen over mållinjen eller ballnettet/vantet, er det målspark.