Cupfinalene i håndball avholdes en søndag i romjulen. Da er det totalt 4 cupfinaler. Først ut er junior-finalene for jenter og gutter. Så kommer seniorfinalen for damer, før dagen avsluttes med finalen for herrer. En gjeng på 17 håndballglade folk fra Haga IF bestemte seg for å dra på cupfinalene i år. I romjulen fikk vi en hyggelig henvendelse fra håndballforbundet: "Vil dere være maskotter for Storhamar under damefinalen?" Vi svarte selvsagt Ja, og dermed var det 6 spente og nervøse Hagaspillere som entret Oslo Spektrum.


Mot slutten av juniorguttenes finale, ble spillerene kalt ned bak tribunen for å øve på innmarsjen, og Haga delte maskot-oppgaven for Storhamar med J11 fra Vålerenga IF.

Så kom det store øyeblikket. Innmarsj foran snaut 5000 tilskuere. Spillerene fikk hver sin "stjerne" å holde i hånda under innmarsjen, og ble stående helt til nasjonalsangen var sunget. Deretter bar det opp på tribunen for å følge kampen, og det var nok ekstra stas da akkurat "deres" spiller scoret mål.

Etter kamp var det tid for selfies med flere av heltene fra landslaget, og til og med landslagssjefen Thorir Hergeirsson måtte stille opp for ivrige Hagaspillere.

Fra Haga så stilte Eirik Holmøy (G9), Malene A Norum (J10), Mathilde A Norum (J11), Emma Holmøy (J11), Luna Øyan (J11) og Julie Walseth (J11).