Etter den skremmende hendelsen med Christian Eriksens hjertestans i sommerens EM vedtok Haga IF å flytte klubbens hjertestarter ut av klubbhuset og opp på veggen, tilgjengelig for alle på og rundt Haga stadion. I forlengelse av dette ble det, etter initiativ fra foreldre og styret i fotballen, invitert til førstehjelpskurs for alle med verv i Haga IF.

Kurset ble ledet av Ann Helen Buskenes Estenstad, Hanne Fossum og Marit Wålberg Mangen, Anne Helen med bakgrunn fra opplæring i førstehjelp i skolen, og Hanne og og Marit med bakgrunn som helsearbeidere.

Etter en times teori, med gjennomgang av PLAN BLÅ, Bevisthet, Luftveier og Åndedrett gikk turen ut for opplæring og gjennomgang av HLR, hjerte og lungeredning ved hjelp av hjertestarter.

Ønsket med kurset er å gjøre trenere og lagledere trygge i dette slik at de videre kan gjennomføre eget førstehjelpskurs med spillerne på sine lag.

Vi takker Ann Helen, Hanne og Marit for meget godt gjennomført kurs!