Først ute var Haga 2 som spilte toppkamp borte mot Bøler. Med kampstart før kl. 10, var det en litt trøtt gjeng som startet oppvarming i Bøler Flerbrukshall. Etter en liten wake-up-call i oppvarmingen var jentene heltente og våkne fra start. Vi visste at Bøler pleier å score en del mål, så fokuset fra start var å sette et godt forsvarsspill. Og jentene leverte! Forsvarspillet var bunnsolid og i angrep løste jentene Bølers offensive forsvar så bra at hjemmelaget raskt måtte legge om sin forsvarsformasjon. Haga stormet rett i en 5-0 ledelse før Bøler fikk sitt første mål. Haga bare økte utover i omgangen og gikk til pause med en solid 10-3 ledelse. En meget bra omgang av bruntrøyene.

I pausen fikk jentene beskjed om å nullstille og ikke tenke at kampen var avgjort. Vi skulle fortsette med vårt gode forsvarspill og være obs på Bølers innspill til strek. Dette fungerte bra også i andre omgang, selv om det kladdet litt mer fremover og skuddene ikke satt like godt. Haga scorte de 2 første målene i omgangen før Bøler satt 5 på rad og knappet noe inn på ledelsen. Allikevel hadde jentene god kontroll og vant til slutt 15-11. Dermed overtok vi tabelltoppen fra Bøler i denne avdelingen.

Søndag tok Haga i mot Kråkerøy 2 i Neshallen. Kråkerøy er også et lag som scorer nesten 20 mål i snitt, så også her var fokuset før kampstart å sette et godt forsvarspill. Også dette laget leverte forsvarsmessig. I angrep kladdet det litt mer og vi klarte ikke å løse Kråkerøys offensive forsvarsspill. I tillegg hadde gjestene en meget god keeper, så skuddene til hjemmelaget ble litt for enkle. Allivel hang Haga godt med og halvveis i første omgang stod det 3-4. Resten av omgang ble det litt for mange tekniske feil i angrep og gjestene kunne kontre inn noen enkle mål. Det stod 4-8 ved halvtid.

Jentene fikk i pausen beskjed om å fortsette det gode forsvarsspillet og kjøre litt mer avtaler i angrep. Det fungerte bare delvis. Det ble fortsatt litt for enkle skudd mot Kråkerøys gode keeper. Positivt var det med sesongens første scoringer for Isabell (som er ganske ny) og Oline. Oline har stått mest i mål, men fikk spille litt utpå på slutten, mens Leah sporty tok seg av keeper-jobben. En solid innsats av jentene, tross resultatet.

Kampfakta:

Bøler - Haga 2 11-15 (3-10)
Signe Asmyhr (keeper), Lillie-Sofie Nordby Hartman, Caroline Caspersen (6 mål), Luna Aakervik Øyan (2), Mathilde Andresen Norum (1), Jessica Bjørndalen Gran, Hanne-Marie Belsjø Thorud (3), Julie Walseth (1), Selma Holmøy (2), Emma Holmøy

Haga - Kråkerøy 2 9-19 (4-8)
Oline Evjen Røkke (keeper, 1 mål), Patrycja Okonek (3 mål ), Amalie Jelstrup Arnstad, Ane Alexandra Hjemmen, Luna Aakervik Øyan (1), Leah Myhrvold Kopperud, Mathilde Andresen Norum, Mie Linnea Aarhus (2), Kaja Straaberg Holmen, Julie Walseth (1), Isabell Simonsen (1)