Dette er historien om to brødre som startet sin karriere i Haga IF som fotballspillere på respektive guttelag. I dag anses de begge som «eliten» i Norge. I ung alder så man at dette vill bære langt, de tok avgjørelser og ledet an slik man skal gjøre i denne profesjonen. Samtidig som de spilte fotball for Haga og Team Nes, så ble oppgavene større, de måtte prioritere……

Vi snakker om brødrene Eivind og Anders Bodding som begge nå er toppdommere i Norges Fotballforbund.

Eivind startet med seniordømming i 2012/2013, da dømte Anders Junior og var assistentdommer i høyere divisjoner., Akershus fotballkrets så tidlig talentet, og de ble virkelig satset på! Siden har det «ballet på seg» og oppgavene ble stadig større!

Vi har to dommere som dømmer på høyt nivå i Norge. Storebror Eivind dømmer i OBOS-ligaen (nest høyeste nivå), deltar også i VAR- prosjektet og har som mål å dømme i eliteserien. Anders dømmer i PostNord-ligaen  (tredje høyeste nivå), og har samme mål som Eivind. Så vidt vi forstår gjør de sine saker bra også!

I kretsen er de solide coacher.

Statistikk fra toppfotballen i Norge, viser at i perioden 2018-2021 dømte Eivind 61 kamper, mens Anders har dømt 56 kamper.

Som en kuriositet, kan nevnes at begge dømte hver sine kamper på NRK kanaler en lørdag for ikke så lenge siden. Da kunne man svitsje mellom kanalene, og så både Eivind og Anders dømme! Har det skjedd før? Og tilbakmeldinger går ut på at når gutta er på skjermen på gamlehjemmet så er stemningen god. Likeså i mange «Haga hjem».

Samtidig stiller de alltid opp for hjemklubben sin Haga IF, og har vært med på klubbdommersamlinger - oppstart og avslutninger med bowling på Jessheim. Et forbilde for gutta/jentene som klubbdommere. Skal ikke se bort fra at det har påvirket flere som har startet med dømming også.    Når Haga hadde arrangement på Stadion, med cuper eller Nes mesterskap – så stilte de opp som dugnad for klubben.

Nå har vi i Haga ikke vært bortskjemt med toppdommere akkurat. Dommere på så høyt nivå har vi ikke hatt siden tiden rundt annen verdenskrig (!) da Johan Bjørndal og Henry Holt var det som den gang ble betegnet som "forbundsdommere". Rent dommerfaglig betraktet, mener vi dette må anses som sportslige prestasjoner på høyt nasjonalt nivå. Så er det jo også slik at de setter Haga IF "på kartet" som representanter for vår klubb. Og så synes jeg det er flott at de startet sine dommerkarrierer gjennom klubbdommerkurs i Haga IF, har gått "gradene" som medlemmer i Haga IF og fortsatt representerer Haga IF.                                           Så den formelle begrunnelsen må jo være at de dømmer på et nivå som må betegnes som en sterk sportslig prestasjon. At de også er utmerkede representanter for Haga IF er jo da også helt topp!

Hederstegn tildeles herved Eivind og Anders Bodding, våre flotte unge ambassadører.