MINNEORD FRA KONA TORUNN MED FAMILIE

Dag Håvard Bråthen, født 25.09.1961 i Oslo og døpt i Kampen kirke.

Dag flyttet til Brårud som 1 åring, sammen med mor, far og storebror, Kjell Øyvind, som han var veldig glad i og knyttet til. Ved skolestart ble vennekretsen utvidet. Nils og Helge er 2 av de som han fortsatt hadde god kontakt med. Det ble noen turer opp til Sømna og Brauter.Ungdomstiden var fylt av fotball, jakt og fiske.

Dag begynte tidlig å jobbe som flislegger. Naboen Tore (Hansen) tok han med som håndslanger. Etter militæret i Porsangermoen, 1982, fikk Dag beskjed om å starte for seg selv. Kjøpte seg en Chevrolet van og ble en selvstendig næringsdrivende flislegger.

Bygdeungdomslaget ble et møtested for Dag og der møtte han Torunn. Dag hadde ikke tatt et danse-trinn før, men nå måtte han til pers i leikaringene. Siden har det blitt mye gammeldans, swing og morro.

I 1986 flyttet Torunn og Dag sammen til Årnes. Her leide de et gammelt hus. Dag jobbet som flislegger og Torunn holdt på med aktivitør utdanning. I 1988 fridde Dag, kjøpte hus på Haga, giftet seg og ble en stolt pappa til Anders. I 1993 ble Dag, pappa på nytt, Kjersti kom til verden. Nå måtte huset utvides. Så i permisjonstiden startet prosjekt husbygging. 9 måneder senere sto huset nesten ferdig. Dag gjorde det meste inne selv. I 1996 ble Dag en stolt pappa igjen, Linda ble født.

Nå var livet fullbooket av aktiviteter, jobb, 3 barn, Haga IF, jakt og båtliv. Dag har alltid vært en ja-mann. Snill og hjelpsom, omsorgsfull, positiv og omtenksom. Dag hadde alltid ett godt råd å komme med.

Dag ønsket seg en hund, men innså at han ikke hadde tid. Dag var veldig glad i jakt. Så frem til høsten, september. Reise til fjells med gutta. Feire bursdagen med jakt kompisene, Espen, Torkil, Lars-Kristian og Pål var høydepunkter. I tillegg det å skyte elg, jaktdrammen, slakting og det som hørte med.

Så var det Bøpen, mopedlaget på Haga. Torunn var nok ikke like glad hver gang gjengen dro av sted. Men mange fine turer ble det.

Dag var også glad i å reise med familien og venner. Thailand, Barcelona var steder han gjerne vente tilbake til. Men også fotballtur til London, spontan tur til New York i 3 dager, Ljubljana hvor Linda var på jobb, badetur til Danmark, hyggeturer til Sverige, men også turer i skog mark her hjemme, eller rundt omkring i Norge.

Dag holdt fortsatt på som flislegger, og firmaet vokste. (Hagas største/eneste flisleggerbedrift) - mange ansatte 6 stk på det meste, mye å gjøre. I 2003, fikk firmaet navnet: DaTo multi team as. Nå var det mer å gjøre: vaktmester på blant annet Vellgården, Møllerstua og Glomma Terrasse. Snørydding på Årnes og plenvedlikehold på fotballbaner samtg Eidsvoll bygningen.

Dag fikk oppleve å bli bestefar 2 ganger, første gang i 2009 til Marcus, og i 2020 til Julian. Dag koste seg masse når de var på besøk, og knyttet sterke bånd,

Linda skaffet seg hund så det ble også ett bonus «barnebarn», Tina, som han ble veldig glad i.

TIL MINNE OM DAG HÅVARD BRÅTHEN 25.09.61 – 18.07.22

Det var en gang et ungt par, Torunn fra Årnes og Dag fra Fenstad som flyttet og etablerte seg på Haga i 1988. Kjære gode altmuligmannen Dag. Du har stått på og vært en ildsjel for Haga IF i mange mange timer, dager, uker og måneder i 34 år. Du hadde gode praktiske og kreative egenskaper i tillegg til gode ideer du som regel realiserte.

Du og svoger Harald (Hofsrud) sto for mye av maskinparken på Haga Stadion. Her ble det dypluftet, vertikalskjært, resådd og gjennomført vedlikehold av gressbunn av deg uttrettelig. Du var rett og slett rå på å gjødsle. Du bidro sterkt til at fotballbanene i Nittedal, Sand, Jessheim, Oppaker og Myhrer på Eidsvoll kontinuerlig var godt vedlikeholdt og fine å spille på. Det er det mange som har satt pris på.

Du har spilt på alt mulig fra old boys laget til Fenstad til A-laget til Haga IF. Her var du mest keeper, men har også vært utespiller. Du påtok deg gledelig trenerrollen for gutter 1988 kullet. Bjørn (Melien) og Ola Magne (Mæle) var to andre sentrale ressurser du samarbeidet med når det gjeldt fotballguttene fra Haga født i 1988. På dette laget spilte også din sønn Anders.

Dag & Torunn sørget for at fotballskolene gjennom flere år hadde nok litago og pølser til alle barna som deltok. Det var kortreist lagring i kjøleskapet til familien Bråthen, siden huset deres ligger vis a vis Haga Stadion. Dag dømte også litt. En morsom historie av flere forteller at Willy Skogholt og du dømte en kamp sammen siste gangen du var dommer. Kondisen var ikke bra nok på det tidspunktet, så dere dømte på hver deres banehalvdel til stor forundring og glede for spillere og tilskuere.

Som person har du vært godt likt, real og bygd deg opp et stort nettverk likeså privat som i jobbsammenheng. Vi i Haga IF har mye å takke deg for for. Du har utvist god dugnadsånd, vært en ildsjel og hedersmann med et brunt Haga hjerte. Du er et forbilde for andre framover. Idrettslag trenger personer som deg.

Du er og blir dypt savnet, hvil i fred. En siste hilsen fra alle oss i Haga IF