Haga innledet høstsesongen med 3 seire og en uavgjort:

Eidsvold IF 3 - Haga IF 2-8 (0-4)

Haga IF - Hauerseter 3 2-2 (2-0)

Hurdal IL - Haga IF 4-8 (3-5)

Haga IF - Nittedal 2 6-1 (3-1)


Toppoppgjøret: Søndre Høland 2 - Haga IF

Før nest siste seriekamp lå Haga på 2. plass med to poeng opp til Søndre Høland 2.

Haga stilte med et sterkt lag, men måtte klare seg uten nøkkelspilleren Jan-Ivar Olsen i mål. Jan-Ivar har vist seg som en svært solid keeper. Han minner veldig mye om Neuer da han er ofte å se utenfor 16-meteren, samtidig som han viser sin klasse med en rekke viktige inngripninger. Det ble derfor jobbet iherdig opp mot kampstart for å få på plass en alternativ keeper. Lenge så det ut til at Hagas viktige vingback Håvard Kvinge måtte i buret, men heldigvis fikk Haga på tampen inn Thomas Øverheim til å stå i buret. Dette skulle vise seg å bli helt avgjørende for kampen.

Haga startet kampen godt og allerede etter 4 minutter ble Hagas toppscorer Sebastian Olsen felt innenfor 16-meteren. Han tok straffen selv og satte ballen iskaldt i mål. Etter dette la Haga seg bakpå og lot Søndre Høland komme inn i kampen og allerede etter 14 minutter hadde Søndre Høland snudd det til 2-1. Etter dette våknet Haga igjen og tok seg opp spillemessig. Etter 30 minutter var utligningen et faktum - Rune Martinsen sender en strøken pasning fra sin midtstopperposisjon opp til Sebastian Olsen som kommer alene med keeper - og igjen er iskald. 2-2. Kort tid før pause får Søndre Høland en enorm sjanse, men John Magnus Bakken stuper foran og blokkerer skuddet på åpent mål.

Haga er relativt fornøyde til pause, men har ikke fått det helt til som i tidligere kamper. Hagas nye trener André Lefstad kommer med noen kloke ord i pausen og det ser ut til å hjelpe.

Haga får til bedre spill i andre omgang og har bedre kontroll bakover etter at Christian Wood kom inn. Etter 74 spilte minutter setter Andreas Hansen 2-3 til Haga. Det er ville jubelscener på Hagas benk og blant tilreisende fra Den Brune Berme. Skal Haga ta tabelltopp? Gleden varer knappe 8 minutter da Søndre Høland setter utligning 3-3. Her gjør trener Andre Lefstad det avgjørende byttet - han setter inn Håvard Kvinge som spiss. Håvard Kvinge har levert mål som perler på en snor fra sin høyre vingbackposisjon hittil i høst, han trenger ikke mange minuttene på spissplass for å få inn et mål tenkte trener André Lefstad. Så oppskriftsmessig etter 88 minutter spill får Håvard Kvinge ballen fra ca. 7 meters hold - han klinker ballen til side for keeper og i mål! Hele Haga tar fyr i det Kvinge river av seg drakta i full jubel. Haga vinner 3-4 og tar tabelltoppen.


Kampen om avdelingsmesterskapet: Haga IF - Varpe

Haga har alt i egne hender foran årets siste kamp og kan vinne avdelingsmesterskapet i 9.divisjon på hjemmebane foran Den Brune Berme.

Haga stilte med en stor tropp til kamp. Jan-Ivar Olsen var tilbake etter å ha vært fraværende i forrige kamp.. Eller var han det? Tett opp mot kampstart var han ikke å få tak i. Til slutt meldte John Magnus Bakken seg til å stå i mål. Dette betydde at Ole Johan "Svima" Istad fikk plass i startelveren, noe han var svært fornøyd med.

Kampen starter jevnt, men etterhvert får Haga inn presset og flere cornere og dødballer i farlig området. Dette resulterer i 1-0 etter 15 minutter (Stian Samuelsen) og 22 minutter (Sebastian Olsen) - begge på hodet. Haga har god kontroll på Varpe etter dette.

Når det nærmer seg pause blåses det indirekte frispark. Keeperen til Varpe som har fått flere advarsler fra dommeren om å holde ballen litt vel lenge i hendene får til slutt en konsekvens for dette. Det indirekte frisparket er fra ca. 12 meters hold. Haga setter den i mål! Men dommeren blåser av, noen Varpe spillere hadde beveget seg før ballen var slått! Keeperen til Varpe, Robert Thorsen, kjefter på dommeren og belønnes med gult kort. Alle rundt er forundret på keeperen som kjefter på dommeren når Haga blir snytt for et mål. Når det indirekte frisparket tas på nytt går det til Hagas fortvilelse utenfor.

Haga er komfortable utover kampen og rullerer hyppig på byttene. John Magnus Bakken er solid som keeper. Mot slutten av kampen får Varpe en utvisning og Haga blir litt for komfortabel og Varpe får noen sjanser, men ikke det helt store. Godt inn på overtiden får Varpe et trøstemål. Det ender 2-1 til Haga og avdelingsmesterkskapet er sikret!

Hagas toppscorere i 2022:

Sebastian Olsen 11 mål
Håvard Kvinge 5 mål
Stian Samuelsen 5 mål


Tabellen endte slik: