Først ute var Haga 2 som lørdag dro til Grunnlovsbygda for å møte Eidsvold IF 2. Det skjedde noe viktig for landet her i 1814 og da er det kanskje rett og rimelig at kampen også endte 18-14. Vi har tidligere slitt stort mot EIF og fjor scorte vi knapt mål mot de.


Lørdagens motstander var et lag med fotrappe spillere med godt samspill. Haga har i det siste jobbet mye med å få opp tempo i sitt spill. Dessverre medførte det litt for mye stress i angrepspillet og jentene valgte skudd på for dårlige sjanser. Allikevel hang vi greit med og det stod 9-7 til pause.

Til tross for formaninger om å vise tålmodighet i angrep, ble andre omgang veldig lik den første. Det ble veldig mange bomskudd og i forsvar kom vi ikke helt opp på normalt nivå. Vi ble allikevel ikke utklasset, mye takket være solid keeperspill av Oline. Det endte 18-14 i grunnlovsbygda.

Søndag stod det Oslotur på programmet og kamp mot laget med det litt spesielle navnet Linderud/Linje 5. Før kamp fokuserte vi på å være tålmodige i angrep, selv om vi skulle spille med tempo. I tillegg var, som vanlig, fokus på et godt forsvarsspill. Og som jentene leverte!


Selv om hjemmelaget scorte først, så handlet det meste om Haga. Forsvaret jobbet som helter og det som kom forbi ble stort sett enkelt tatt av Signe i målet. Fremover spilte vi med fart og presisjon og det ene lekre angrepet etter det andre ble kronet med scoring. Ved pause stod det 4-13.

Fokus i pausen var å nullstille og ikke tenke at dette var avgjort. Andre omgang startet jevnt og de første minuttene scorte lagene annenhver gang, før Haga igjen begynte å dra fra. Haga fortsatte med strålende spill og tok en stor seier etter en strålende gjennomført kamp. Det endte 10-24 i hovedstaden.

Neste søndag er det hjemmekamp for begge lag, da Høland og Lillestrøm kommer til Neshallen. Det er bare å møte opp.

Kampfakta
Eidsvold IF 2 - Haga 2 18-14 (9-7)
Oline Evjen Røkke (keeper), Isabell Simonsen, Amalie Jelstrup Arnstad, Ane Alexandra Hjemmen, Luna Aakervik Øyan (5 mål), Jessica Bjørndalen Gran, Kaja Straaberg Holmen, Hanne-Marie Belsjø Thorud (4), Julie Walseth (4), Selma Holmøy (1)

Linderud/Linje 5 - Haga 10-24 (4-13)
Signe Asmyhr (keeper), Lillie-Sofie Nordby Hartman, Patrycja Okonek (3 mål), Ane Alexandra Hjemmen, Luna Aakervik Øyan (4), Leah Myhrvold Kopperud (1), Mathilde Andresen Norum (5), Hanne-Marie Belsjø Thorud (4), Julie Walseth (2), Selma Holmøy (3), Emma Holmøy (2)