Hagas 2 jenter 14 lag har hatt en vanskelig start på vårsesongen. Førstelaget er i A-sluttspillet og merker tydelig at vi møter lag som trener mer og har høyere tempo enn oss. Allikevel ser vi at vi henger med i kampene så lenge kreftene holder.
For Haga 2 sin del har vi mange nye spillere og der har fokuset vært å "få igang" de nye.

I helgen var Haga 2 først ute, da de gjestet Holter/Nannestad 2 i Nannestadhallen. Hjemmelaget scorte først, men Haga tok raskt initiativet og snudde til 1-4, før hjemmelaget svarte og utlignet. Slik bølget det frem og tilbake i første omgang. Lagene vekslet på ledelsen, men til pause var det Haga som ledet etter godt spill, spesielt av Sara i målet.

Andre omgang var like jevn og spennende og lagene fulgte hverandre tett gjennom hele kampen. Med 45 sekunder igjen så utlignet hjemmelaget til 22-22 og Haga tok en timeout for å legge planen for siste angrep. Jentene fulgte planen til punkt og prikke og med 9 sekunder igjen satte Pati inn seiersmålet til stor jubel.

Senere på søndagen gjestet førstelaget Ull/Kisa 2 og et møte med 2 spillere som gikk fra Haga til Ull/Kisa rett før jul. Det er alltid litt nervøst og spennende. Hjemmelaget spiller med et litt større tempo enn oss og startet forykende. De ledet 4-1 før Haga våknet og kampen jevnet seg ut.
Midt i første omgang var det to-måls ledelse til hjemmelaget, men da startet det å kladde for Haga-jentene. Ull/Kisa dro mer og mer fra utover omgangen og til pause ledet de 15-7.

I pausen var fokuset på å ikke kollapse helt, selv om vi skulle få en tøff start på andre omgang. I tillegg fikk jentene beskjed om å stole mer på eget spill og egne ferdigheter. Hjemmelaget gikk ut i 100 også i andre omgang, men Haga jenten holdt humøret oppe og kjempet seg inn i kampen. Til slutt så "vant" vi andre omgang og kampen ebbet ut med 24-17 til Ull/Kisa.

Nå er det et par helger uten kamper grunnet vinterferien. De neste kampene for J14 blir i vår egne nye storstue under den offisielle åpningshelgen. Det gleder vi oss til!

Kampfakta:
Holter/Nannestad 2 - Haga 2 22-23 (8-9)
Sara Elise Aanerud (keeper), Isabell Simonsen (5 mål), Ane Alexandra Hjemmen (1), Kaja Straaberg Holmen (1), Mathilde Andresen Norum (6), Emma Thaweenan Thoresen, Selma Gribsrød Schøyen, Leah R (1), Patrycja Okonek (3), Hanne-Marie Belsjø Thorud (6)

Ull/Kisa 2 - Haga 24-17 (15-8)
Oline Evjen Røkke (keeper), Luna Aakervik Øyan (2 mål), Isabell Simonsen, Patrycja Okonek (3), Jessica Bjørndalen Gran (1), Julie Walseth (3), Emma Holmøy (1), Mathilde Andresen Norum (5), Hanne-Marie Belsjø Thorud (2), Leah Myrvold Kopperud